Verwarm de oven voor op 190 gr. Schil de appels en peren,verwijder het klokhuis. Snijd ze in kleine blokjes.
Schep de suiker, kaneel, citroenrasp, walnoten en rozijnen door het fruit. Laat dit 1 uur staan. Giet overtollig vocht af.
Bestrijk de vellen filodeeg met gesmolten boter en leg ze op elkaar op een theedoek.
Bestrijk het deeg met amandelspijs. Leg het fruit- notenmengsel aan één kant van het deeg, op een paar centimeter afstand van de rand. Rol het deeg met behulp van de theedoek op, en vouw tegelijkertijd de randen naar binnen. Leg de strudel met de naad onder op een met bakpapier bekleed bakblik. Bestrijk het deeg met nog een beetje gesmolten boter en bak de strudel midden in de oven in ca. 30- 35 min. gaar.
Leg eventueel tijdens het bakken een vel aluminiumfolie op de strudel zodat deze niet te bruin wordt.
Serveren: koud of warm
Bestrooi de strudel met poedersuiker en snijd er daarna schuine stukken van. Serveer bij de warme strudel een bolletje caramel- of notenijs bij en wat stijfgeklopte room met een scheutje rum. Maar koud is deze strudel natuurlijk ook erg lekker.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |