Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Appel-peerstrudel: dubbel zo lekker

Aantal personen:

Ingrediënten

2 kleine appels (goudreinet)
2 kleine peren
75 gr fijne tafelsuiker
1 zakje vanillesuiker
1tl gemalen kaneel
rapsel van 1/2 citroen
50 gr gehakte walnoten
75 gr gele rozijnen
100 gr amandelspijs, zacht (eerst een beetje warm laten worden)
5 vellen filodeeg (Easy Bakery)
60 gr boter gesmolten
poedersuiker
bolletjes roomijs voor erbij
geklopte slagroom voor erbij

Bereiden

Verwarm de oven voor op 190 gr. Schil de appels en peren,verwijder het klokhuis. Snijd ze in kleine blokjes.
Schep de suiker, kaneel, citroenrasp, walnoten en rozijnen door het fruit. Laat dit 1 uur staan. Giet overtollig vocht af.
Bestrijk de vellen filodeeg met gesmolten boter en leg ze op elkaar op een theedoek.
Bestrijk het deeg met amandelspijs. Leg het fruit- notenmengsel aan één kant van het deeg, op een paar centimeter afstand van de rand. Rol het deeg met behulp van de theedoek op, en vouw tegelijkertijd de randen naar binnen. Leg de strudel met de naad onder op een met bakpapier bekleed bakblik. Bestrijk het deeg met nog een beetje gesmolten boter en bak de strudel midden in de oven in ca. 30- 35 min. gaar.
Leg eventueel tijdens het bakken een vel aluminiumfolie op de strudel zodat deze niet te bruin wordt.

Serveren: koud of warm

Bestrooi de strudel met poedersuiker en snijd er daarna schuine stukken van. Serveer bij de warme strudel een bolletje caramel- of notenijs bij en wat stijfgeklopte room met een scheutje rum. Maar koud is deze strudel natuurlijk ook erg lekker.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kerststol uit de broodmachine
Roti met linzen
Zeeuwse bolussen (12 stuks)
Kerststol met amandelen en spijs
Rijstevla

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes